Motorcykel-event

Event för motorcyklar i hela Sverige

 

Motorcykelns dag är inte den enda dagen i Sverige då du kan ta del av arrangemang som kretsar kring MC och allt som hör därtill. De flesta arrangemangen äger av naturliga skäl rum på våren och sommaren. Alldeles oavsett vart du bor i Sverige finns det ett event nära dig. Här kommer vi att gå igenom 2018 års upplagor av några av dem, de flesta av dem kommer att gå av stapeln även 2019. Många i samband med motorcykelns dag.

 

Motorcykelns dag i Sundsvall 2018

Motorcykelns dag i Sundsvall är tveklöst en av årets centrala händelser för MC-intresserade från hela landet. Arrangemanget kan till exempel skryta med att ha anordnat Norrlands största MC-kortege (även om väl många skulle hävda att Sundsvall ligger i Mellansverige?). MC-dagen i Sundsvall kan möjligtvis göra anspråk på att vara Sveriges största. Såpass populär är den att den ständigt tycks slå nya rekord för antal deltagare. Inte konstigt då att det är en av landets mest rapporterade MC-events. Om det är något arrangemang som gjort MC-åkande synligt så är det MC-dagen i Sundsvall.

 

MC-dag i Piteå

Det var i augusti 2018 som närapå 140 motorcyklar samlades tillsammans med sina ägare i Badhusparken i Piteå. Bakom arrangemanget stod den lokala eldsjälen Lars Pipen Larsson. Det var ett lyckat arrangemang som lockade entusiaster från i princip hela norra Sverige. Bland annat fanns motorcykelägare från Älvsbyn såväl som Umeå och Luleå på plats. Inga små avstånd att ta sig för en tillställning som från början bara var en lokal angelägenhet. Men det är klart, att ta motorcykeln längs kusten en solig dag i augusti är ett nöje snarare än en uppoffring. Tyvärr är det ännu oklart om det blir något liknande arrangemang år 2019.

 

MC-dagen på Barkarby Flygfält

MC-dagen i Barkarby brukar arrangeras varje år någon gång i början av maj månad. Bakom arrangemanget står några av världens största tillverkare av MC och det brukar locka tusentals besökare. Bland aktiviteterna finns möjligheten att provköra de senaste modellerna från företagen som finns på plats.

 

MC-dagen i Vimmerby

MC-dagen i Vimmerby arrangeras av Virserum MC Club och är en förhållandevis liten tillställning. Klubben som vanligtvis bara är öppen för medlemmar håller då öppet hus och medlemmarna får tillfälle att visa upp sina motorcyklar för allmänheten. Förutom chansen att titta på en fantastisk samling motorcyklar brukar det bjudas på korv med bröd samt fika. Om mindre men mer intima events är din grej är MC-dagen i Vimmerby definitivt väl värt ett besök. Eventet brukar äga rum någon gång i slutet av april eller början av maj.

 

Mycket att välja på

Ovanstående är bara några av alla de arrangemang med MC-tema som, i de flesta fall, arrangeras årligen. För oss som verkligen vet hur friheten att åka motorcykel känns är det inte förvånande att passionen leder vissa eldsjälar till att vilja sammanföra alla oss som delar intresset. När detta skrivs ser vi fram emot 2019 års säsong som precis står i startgroparna till att sätta igång på allvar.